Sezóna jahôd a sladké pokušenie
15.06.2020 14:37
Zo školy
Autor : Sabina Kováčová, SOŠ obchodu a služieb, Stavbárska, Martin
Jahodovo čokoládová torta
Som študentkou druhého ročníka, učím sa za cukrárku. Môj sused oslavoval 55te narodeniny a požiadal ma, či by som mu neupiekla na oslavu tortu a veterníky. Bola to pre mňa česť a zároveň prvá vážna objednávka. Do školy stále nechodíme, času som mala dosť a tak som si dala záležať. Využila som sezónu jahôd a zvolila jahodovú tortu. Nakoniec boli s objednávkou veľmi spokojní a všetkým chutilo.
Budeme potrebovať:
Korpus: 1 balenie jahôd, 8 vajec, 8 lyžíc polohrubej múky, 8 lyžíc cukru, 4 lyžice kakaa, 1 prášok do pečiva
Krém: 2 lyžice kakaa, 230 g cukru, 160 g zlatý klas, 250 g masla, 500g mlieka, 500g vody
Postup
Korpus:
Vymiešame 4 vajcia, 4 lyžice cukru, pridáme 4 lyžice múky, prášok do pečiva a kakao.
Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie. Korpus upečieme. Druhý korpus upečieme tak isto. Po vychladnutí korpusy rozrežeme a plníme krémom. Vrchný korpus tiež natrieme krémom a poukladáme naň jahody. Tie môžeme dať aj do vnútra.
Krém:
Do hrnca dáme 500g vody a aj 500g mlieka, pridáme cukor, vanilkový cukor a zlatý klas. Uvaríme hustý puding. Po vychladnutí pridáme maslo, kakao a vymiešame.