Viete o tom, že aj jablko má svoj medzinárodný deň? Tým je každoročne 21. 10. Jablká sú typickým slovenským jesenným ovocím a od nepamäti sú dôležitou súčasťou nášho jedálnička. Jablone nájdeme azda v každej slovenskej záhrade a sú symbolom nášho ovocinárstva. Vieme si ich vychutnať surové, ale aj ako súčasť ovocných šalátov. Tiež milujeme jablkové koláče, ale aj kvalitné džúsy či mušty. Jablká zavárame, pečieme, dusíme... ich využitie v kuchyni je rôznorodé. Tr. uč. 1. C Vančová D. pre svojich prvákov v tento deň pripravila množstvo rozhovorov, aktivít a súťaží. Vďaka nim sa žiaci dozvedeli o dôležitosti jabĺk pre naše zdravie a o ich prospešnosti pre naše trávenie. Spoznali, že máme viacero odrôd jabĺk, ktoré sa navzájom líšia vôňou a chuťou. Žiaci získali nielen nové informácie, ale sa aj zabavili, zatancovali si, ochutnali jablkové dobroty a vyrobili si jablkové čelenky. Celá trieda voňala jabĺčkovo. Tento zdravý deň žiaci zavŕšili behom zdravia, ktorý sa konal v areáli školy. Víťazi získali medailu a zdravú odmenu.