Na cesto: 0,25 ks tekvica Hokkaido, 200 g múka špaldová celozrnná, 1 KL kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker, 0,25 KL sóda bikarbóna Dr. Oetker,
110 g cukor trstinový, 1 balíček trstinový cukor mletý vanilkový struk Dr. Oetker, 0,5 KL soľ, 1 PL perníkové korenie, 120 ml olej, 2 vajcia
Na krém: 200 g smotanový syr, 150 g maslo zmäknuté, 200 g cukor trstinový práškový, 1 vanilkový struk "Bourbon" Dr. Oetker, štipka - škorica mletá
Na ozdobenie: 1 balíček Fondán kakaová poťahovacia hmota Dr. Oetker, 1 balenie marcipán Dr. Oetker
Okrem toho: ponorný mixér, 12 ks papierové košíčky na muffiny- forma na muffiny (12 kusov), elektrický ručný šľahač, cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou, formičky na vykrajovanie v tvare hviezdičky
Príprava: 1. Na prípravu cesta tekvicu olúpeme, nakrájame na malé kúsky a uvaríme domäkka. Necháme vychladnúť a pomocou ponorného mixéra rozmixujeme dohladka. V mise zmiešame múku s kypriacim práškom, sódou, cukrami, soľou a korením. Pridáme olej a vajcia a dôkladne všetko vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do papierových košíčkov vo forme na muffiny. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 170 °C Teplovzdušná rúra: 150 °C, doba pečenia: asi 20 min.
2. Muffiny necháme vychladnúť.
3. Na prípravu krému v mise vyšľaháme syr s maslom, cukrom, dreňou zo struku a škoricou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Krémom naplníme cukrárske vrecko a nanesieme na muffiny.
4. Na ozdobenie pomocou váľka vyvaľkáme fondán a marcipán na pláty a pomocou formičiek z nich povykrajujeme hviezdičky, ktorými ozdobíme cupcakes.