Úlohy, ktoré chutia.
17.11.2020 17:32
Zo školy
Autor : Matej Remenár, SOŠ obchodu a služieb, Stavbárska, Martin
Vitajte opäť v "našej" kuchyni Hotelovej akadémie z Martina. Tentokrát sme v rámci predmetu Príprava pokrmov varili jedlá, ktoré bolo treba dochutiť studenými alebo teplými omáčkami. Je to náročnejšie, kedže pracujeme sami v domácej dištančnej výuke. Všetci sme sa snažili pracovať podľa pokynov našej majsterky. Zhotovené jedlá boli chutné, rodičia boli spokojní a najedení, sú našimi hlavnými degustátormi.
Šampiňónová omáčka:
Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno.
Na panvici si rozpustíme maslo a cibuľku na ňom opečieme dozlatista.
Pridáme očistené a na tenké plátky nakrájané šampiňóny. Môžeme podliať malým množstvom vody a dusíme domäkka.
Potom pridáme tavený syr a nivu - necháme roztopiť a zalejeme smotanou na šľahanie.
Podľa chuti pridáme napr. soľ, mleté čierne korenie a lyžičku horčice.
Necháme ešte chvíľku povariť a odstavíme.
Podávame k mäsu alebo cestovinám.