Prvé skúšky

06.02.2020 08:50
Zo školy

Autor : Dalibor Kurňavka, SOŠ obchodu a služieb, Stavbárska, Martin

Späť na články autora

Dobrý deň, čitatelia časopisu Atrium, volám sa Dalibor Kurňavka, som študent Hotelovej akadémie v SOŠ O a S v Martine, kde sa pred pár týždňami uskutočnili naše prvé polročné skúšky z prípravy jedál. Objavili sa tam mnohé zaujímavé a chutné recepty, ktoré potešili komisiu. Ja som navaril:

Mäso s cibuľkou a cestovinami na čínsky spôsob.

• 500 g bravčového mäsa ( vykostené karé )

• 500 g cibule

• 6 lyžíc Flory

• 3 lyžice kečupu

• 1 lyžica octu

• 2 lyžice sójovej omáčky

• 1 lyžica práškového cukru

• 4 lyžice vody

• soľ

• 2 lyžice bieleho vína

Postup :

Mäso pokrájame na rezne, tupou hranou noža ich naklepeme a potom pokrájame na pásiky. Na panvici rozohrejeme  3 lyžice Flory a mäso opražíme. Osolíme ho a vyberieme na tanier. Cibuľu očistíme a pokrájame na kolieska. Do výpeku pridáme Floru a cibuľu, opražíme ju, pridáme mäso, dobre premiešame, podlejeme vínom a spolu chvíľu podusíme.

Marináda :

Kečup zmiešame s vodou, octom, sójovou omáčkou a cukrom. Zmes prilejeme k mäsu, dobre premiešame a na miernom ohni necháme vrieť, kým šťava nezhustne.

Prajem dobrú chuť .