Čokoládovo-arašidové košíčky

13.05.2019 18:25
Zábava

Autor : Eva Uhalová, ZŠ Hlavná, Družstevná pri Hornáde

Späť na články autora

Viacerí z vás určite podľahli vynikajúcej sladkej chuti amerických cukroviniek, ktoré sa po novom dajú kúpiť už aj v Košiciach na železničnej stanici. Máme pre vás ale dobrú správu! Ak práve nemáte cestu do Košíc, alebo jednoducho len radi experimentujete, môžete si vyskúšať chuť Ameriky pripraviť u vás doma. Vyskúšajte domáce Reese's, ktoré sú na nerozoznanie od originálu.

Potrbujeme:

400 g čokolády (aspoň 40 a viac %)

½ hrnčeka arašidového masla

1/3 hrnčeka práškového cukru

Štipka soli

1 a ½ PL masla

1 PL kokosového oleja

Papierové košíčky s priemerom 35 mm


Postup

Nad parou si v miske rozpustíme čokoládu, pridáme 1 PL kokosového oleja. Čokoládou naplníme papierové košíčky do výšky 2 mm. Zhruba polovicu čokolády budeme potrebovať na záver (môžeme ju nechať stáť nad parou, na vypnutom sporáku aby sa nevarila, ale aby ani nestuhla). Košíčky ukladáme na tácku a dáme ich stuhnúť do chladničky. Medzitým si zmiešame tyčovým mixérom arašidové maslo s práškovým cukrom, štipkou soli a maslom. Túto zmes ukladáme pomocou čajovej lyžičky na stuhnutú vrstvu čokolády v košíčkoch. Vrstva arašidového masla by mala byť opäť asi 2 mm. Na záver zalejeme košíčky zvyšnou čokoládou tak, aby sa pokryla vrstva arašidového masla. Košíčky necháme stuhnúť v chladničke. Pozor, ak budú dlho pri izbovej teplote, budú sa topiť. Takže máte výhovorku, aby ste ich rýchlo zjedli.