Praktická príprava hotelákov
08.12.2021 15:11
Zo školy
Autor : Martin Zelienka, SOŠ obchodu a služieb, Stavbárska, Martin
Základná forma zložitej obsluhy.
Žiaci druhého ročníka študijného odboru hotelová akadémia v Strednej odbornej škole obchodu a služieb v Martine si v mesiach november a december 2021 precvičovali podávanie aperitívov, studených predjedál, polievok, hlavných jedál, múčnikov, nápojov, káv a digestívov v základnej forme zložitej obsluhy.
Našou úlohou bolo zodpovedať teoretické vedomosti o aperitívoch, studených predjedlách, polievkách, hlavných jedlách, múčnikoch a nápojoch. Následne bolo veľmi zaujímavé osvojovať si praktické zručnosti, zmysel pre službu hosťom. Hosťami boli naši spolužiaci. Je iné pozerať sa pri predvádzaní zručností na pani učitelku a je iné, keď sme si to skúsili sami osobne.
Sme radi, že na hodinách stolovania sa učíme prezenčne, lebo priznáme sa, že je pre nás náročné predvádzať zručnosti dištančne. Máme ďalší zážitok, keď sme si sami vyskúšali zručnosti pri podávaní zložitého obeda.
Z priloženej fotodokumentácie je vidno, že sme zodpovedne a s plnou vážnosťou pristupovali k osvojovaniu si jednotlivých úkonov. Tešíme sa na deň, keď budeme môcť osvojené vedomosti aplikovať na prevádzkovej praxi.
Autori článku: Natália Jurčíková, Martin Zelienka
Autori fotografii: Klaudia Chrzaszierová, Tobias Porubský