Jarné nátierky

29.03.2020 17:23
Zábava

Autor : Diana Vavreková, ZŠ Soľ

Späť na časopis

Milí čitatelia!

Dnes vám prinášam tri výborné jarné nátierky, ktoré si môžete vychutnávať počas celého dňa. Dúfam, že tieto recepty vyskúšate a nátierky vám budú chutiť.

                          Mrkvová nátierka s jarnou cibuľkou 

Budeme potrebovať: 3 mrkvy, jarnú cibuľku, majonézu, cukor, soľ, čierne korenie, pažítku.

Postup: Jarnú cibuľku a mrkvu nadrobno nakrájame. Pridáme soľ, 1 čajovú lyžičku cukru, čierne korenie, pažítku, 4 lyžice majonézy a všetko premiešame.











                               Tuniaková nátierka s pažítkou

Budeme potrebovať: plechovku tuniaka vo vlastnej šťave, vajcia, majonézu, soľ, čierne korenie, pažítku, cibuľu.

Postup:  Polovicu cibule nakrájame na malé kúsky a 2 vajcia uvaríme natvrdo. K cibuli a vajciam pridáme tuniaka, štipku soli a čierneho korenia a všetko spolu dôkladne premiešame. Nakoniec primiešame majonézu a posypeme nasekanou pažítkou.



                              Nátierka s medvedím cesnakom

Budeme potrebovať: maslo, vajcia, kyslú smotanu, zväzok lístkov medvedieho cesnaku, soľ, čierne korenie.

Postup: V miske zmiešame 200 g masla, 4 vajcia (uvarené natvrdo), 3 lyžice kyslej smotany a posekaný medvedí cesnak. Dochutíme soľou a čiernym korením.


 Nátierky podávame s čerstvým pečivom.

 Prajem vám dobrú chuť!