Ruská zmrzlina

17.06.2020 17:09
Zábava

Autor : Diana Vavreková, ZŠ Soľ

Späť na časopis

Ahojte kamaráti,

dnes vám prinášam recept na známu a chutnú ruskú zmrzlinu, ktorá vás počas teplých letných dní príjemne schladí.

Budeme potrebovať:

  • 4 žĺtky,
  • 200 ml smotany s 10% tukom,
  • 500 ml smotany aspoň s 30% tukom,
  • 1 šálku práškového cukru,
  • 2 g vanilkového cukru,
  • tortové oplátky. 

Postup:

1. Najprv si vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom. Zmes by mala mierne obelieť. Následne si vyšľaháme 10% smotanu a vmiešame ju k vyšľahaným žĺtkom. Pridáme tiež vanilkový cukor. Všetko spolu dôkladne premiešame.

2. Zmes si nalejeme do hrnca a za stáleho miešania na najmenšom ohni privedieme pomaly do varu. Hneď ako uvidíme prvé bublinky, zmes z ohňa odstavíme. Nesmie sa dlho variť. Vychladenú zmes dáme zamraziť.

3. Kým sa zmes mrazí, vyšľaháme si 30 % smotanu. Potom vyberieme zmes z mrazničky a vmiešame k nej pripravený šľahačkový krém. Následne ju dáme opäť zamraziť.

4. Raz za hodinu zmes vyberieme a premiešame.

5. Hotovú stuhnutú zmrzlinu natrieme na spodnú oplátku a prikryjeme druhou.

Prajem vám dobrú chuť!






Fotogaléria k článku