Medovníky

08.11.2022 18:11
Zo školy

Autor : Michaela Kopeczová, ZŠ Dobšinského, Rimavská Sobota

Späť na časopis






Postup 1. Múku, perníkový prášok, sódu bikarbónu a kryštálový cukor spolu zamiešame na doske. Pridáme 2 vajcia, med a margarín. Zo surovín vypracujeme cesto. Ak sa nám lepí, podmúčime ho. Takto vypracované cesto zabalíme do celofánu a dáme do chladničky na 2-3 hodiny. 2. Po odstátí cesto rozvaľkáme na doske na hrúbku asi 0,5cm. Formičkami vykrajujeme a ukladáme na plech vystlaný papierom. Ak ich chceme zdobiť cukrovou polevou, nepotierame ich vajíčkom. Takto vykrojené medovníky pečieme v predhriatej rúre na 200 C asi 8 min 3. Upečené medovníky zdobíme cukrovou zmesou, ktorú sme dostali vymiešaním práškového cukru, bielka a citrónovej šťavy. Ozdobíme guličkami Dr Oetker.