Učebný odbor 6488 H pracovník v gastronómii, pracovníčka v gastronómii
Stredná odborná škola techniky a služieb, Tovarnícka 1609, Topoľčany, Tovarnícka 1609, 95582 Topoľčany
3-ročný učebný odbor (končí výučným listom) absolventi zvládajú jednoduchú a zložitú obsluhu hostí v gastronomických zariadeniach pri bežných prevádzkach a aj pri slávnostných príležitostiach naučia sa pripravovať miešané nápoje, jednoduché a zložité jedlá, minútky, šaláty, múčniky, dokončovať jedlá pred hosťom a pripravovať slávnostné tabule uplatnia sa v službách ako zamestnanci reštaurácií, hotelov, penziónov a ostatných gastronomických zariadení, príp. ako živnostníci žiaci vykonávajú odborný výcvik na školských prevádzkach Denný bar Lúč + Jedáleň Slniečko, kde pod vedením odborných pedagógov vykonávajú aj produktívnu prácu počas štúdia žiaci môžu absolvoať prax aj v reštauráciách a hoteloch topoľčianskeho regiónu škola nadviazala spoluprácu aj s hotelom Crocus na Štrbskom plese, kde žiaci tiež môžu absolvovať praktické vyučovanie po dovŕšení 18 roku sa môžu zúčastniť žiaci aj zahraničnej praxe v hoteloch na Cypre a v Grécku v rámci záverečnej skúšky môžu žiaci získať certifikát SOPK, ktorý je zárukou odbornosti v danej profesii uznávaný nielen u nás ale najmä v zahraničí po vyučení je možné získať na škole maturitu v rámci denného nadstavbového štúdia v odbore spoločné stravovanie