Základné údaje:
- 3 - ročný učebný odbor, končiaci záverečnou skúškou a výučným listom,
- pre chlapcov a dievčatá
Podmienky prijatia:
- zdravotná spôsobilosť,
- úspešné ukončenie 9. ročníka Základnej školy,
- bez prijímacích skúšok,
- výberové konanie s ohľadom na prospech a správanie na Základnej škole,
- profesijný záujem žiaka
Uplatnenie absolventa:
- absolvent sa uplatní ako plnohodnotný odborník v mäsiarskej výrobe, na bitúnkoch a v predajniach mäsa, mäsiarskych alebo gastronomických prevádzkach,
- ovláda príslušnú techniku, stroje a zariadenia, príslušné technológie, základy ekonomiky výroby a služieb,
- vie pracovať podľa určených technologických postupov, dodržiavať platné receptúry a normy,
- dokáže kontrolovať a obsluhovať stroje a strojné zariadenia v mäsopriemysle,
- uplatní sa vo veľkovýrobných podmienkach, stredných i malých podnikoch, v predaji a hodnotení potravinárskych výrobkoch, ich expedícií a ďalších službách,
- absolvent môže pokračovať v nadstavbovom štúdiu príslušného zamerania na našej škole, a tým získať maturitné vysvedčenie