Pre štúdium na škole sa rozhodol z dôvodu, že rád pomáhal svojej mame pri príprave jedál a pečení sladkých dobrôt. Počas štúdia ho zaujali hlavne odborno-technologické predmety. Podobne ako doma, aj tu sa rád venoval príprave pokrmov, no už na profesionálnejšej úrovni. Počas štúdia absolvoval šesťmesačnú prax v mestečku Bobingen an der Rems pri Stuttgarte. Bola to skúška dospelosti, zdokonalil sa v nemčine, naučil sa byť zodpovedný sám za seba. Po ukončení školy vycestoval do Talianska a zamestnal sa ako výpomoc v kuchyni. Paradoxne, vďaka nemčine sa naučil po taliansky. V priebehu roka pracoval ako pomocný kuchár a do dvoch rokov už pracoval na pozícii Sous Chef – zástupcu šéfa kuchyne. Z dôvodu, že vždy rád športoval, po desiatich rokoch začal študovať na Katolíckej univerzite v Miláne, kde absolvoval trojročné štúdium „Scienze motorie e lo sport“. Následne pokračoval v dvojročnom štúdiu profesionálneho maséra „Masoterapia“ v Bergame , a popritom sa venoval aj štúdiu alternatívnej medicíny osteopatii. Holistický prístup osteopatickej liečby vyzdvihuje úlohu muskuloskeletálneho systému a prepojenosť mysle tela a ducha pri udržiavaní dobrého zdravia. Po ukončení štúdia sa však rozhodol ostať pracovať v hotelierstve. Dnes pracuje ako manager/supervisor spoločnosti Gruppo Ethos Ristoranti, ktorá má sieť reštaurácií v Miláne a okolí. Okrem klasických reštaurácií, ktoré spoločnosť vlastní, v súčasnosti svoje podnikateľské aktivity zameriava hlavne na regionálny agroturizmus. Spoločnosť vyrába vlastné lokálne produkty, čiže všetko, čo ponúka vo svojich prevádzkach je z ich vlastných vypestovaných surovín a nimi spracovaných produktov. Konkrétne, majú svoju piváreň, destilérku, výrobu vína, nealkoholických nápojov, ale venujú sa aj rastlinnej a živočíšnej výrobe a následnému spracovaniu produktov. Zvolil si odbor, ktorý študoval ako prvý. Pri návštevách Slovenska sa vždy rád príde pozrieť do školy, zaspomínať si, ako sám hovorí na „Moju školu“. Odkaz pre terajších študentov: „Škola Vám dá kľúče od poznania, a je na Vás, nájsť tie správne dvere do budúcnosti.“