Na jednej hodine dejepisu sme sa s pani učiteľkou dohodli, že si uvaríme typické slovanské jedlá. Pani učiteľka nám povedala, že si máme doniesť pár surovín vyhovujúcich k tej dobe, a to napríklad: ovsené vločky,med,orechy,jablká,voda...atď.
Z týchto niekoľkých surovín sme pripravili výborné jedlo, ktoré v stredoveku mohli jesť Slovania.
Pani učiteľka nás rozdelila do 3 skupín, kde sme mali každý rozdelenú prácu.
Prvá skupina mala nachystať a uvariť ovsené vločky, ktoré pani učiteľka deň predtým dala cez noc do misky s vodou.
Druhá skupina mala nakrájať a nastrúhať jablká a ešte olúpať a rozdeliť orechy na polovicu.
A tretia skupina mala dať do hrnca mlieko, proso a med, ktoré potom pridali do ovsených vločiek a ešte sa do toho pridali suroviny, ktoré pripravila druhá skupina.
A mohli začať servírovať! Mali sme ešte čas si nakrájať vlastným spôsobom jabĺčka na ozdobu, aby dali ovseným vločkám šmrnc.
Počas celého varenia nám nechýbala zábava s pani učiteľkou a spolužiakmi, radosť a ešte aj hrdosť, že sme zvládli varenie na výbornú.
Na túto zábavnú hodinu dejepisu spomíname a aj vždy budeme s úsmevom na tvári.