Zábavné varenie na dejepise

28.11.2019 20:43
Zábava

Autor : Lenka Vráblová, ZŠ Veľké Uherce

Späť na úvod

Na jednej hodine dejepisu sme sa s pani učiteľkou dohodli, že si uvaríme typické slovanské jedlá. Pani učiteľka nám povedala, že si máme doniesť pár surovín vyhovujúcich k tej dobe, a to napríklad: ovsené vločky,med,orechy,jablká,voda...atď.

Z týchto niekoľkých surovín sme pripravili výborné jedlo, ktoré v stredoveku mohli jesť Slovania.

Pani učiteľka nás rozdelila do 3 skupín, kde sme mali každý rozdelenú prácu. 

Prvá skupina mala nachystať a uvariť ovsené vločky, ktoré pani učiteľka deň predtým dala cez noc do misky s vodou.

Druhá skupina mala nakrájať a nastrúhať jablká a ešte olúpať a rozdeliť orechy na polovicu.

A tretia skupina mala dať do hrnca mlieko, proso a med, ktoré  potom pridali do ovsených vločiek a ešte sa do toho pridali suroviny, ktoré pripravila druhá skupina.

A  mohli začať servírovať! Mali sme ešte čas si nakrájať vlastným spôsobom jabĺčka na ozdobu, aby dali ovseným vločkám šmrnc.

Počas celého varenia nám nechýbala zábava s pani učiteľkou a spolužiakmi, radosť a ešte aj hrdosť, že sme   zvládli varenie na výbornú.

Na túto zábavnú hodinu dejepisu spomíname a aj vždy budeme s úsmevom na tvári.


Fotogaléria k článku