Prvé skúšky
06.02.2020 08:50
Zo školy
Autor : Dalibor Kurňavka, SOŠ obchodu a služieb, Stavbárska, Martin
Dobrý deň, čitatelia časopisu Atrium, volám sa Dalibor Kurňavka, som študent Hotelovej akadémie v SOŠ O a S v Martine, kde sa pred pár týždňami uskutočnili naše prvé polročné skúšky z prípravy jedál. Objavili sa tam mnohé zaujímavé a chutné recepty, ktoré potešili komisiu. Ja som navaril:
Mäso s cibuľkou a cestovinami na čínsky spôsob.
• 500 g bravčového mäsa ( vykostené karé )
• 500 g cibule
• 6 lyžíc Flory
• 3 lyžice kečupu
• 1 lyžica octu
• 2 lyžice sójovej omáčky
• 1 lyžica práškového cukru
• 4 lyžice vody
• soľ
• 2 lyžice bieleho vína
Postup :
Mäso pokrájame na rezne, tupou hranou noža ich naklepeme a potom pokrájame na pásiky. Na panvici rozohrejeme 3 lyžice Flory a mäso opražíme. Osolíme ho a vyberieme na tanier. Cibuľu očistíme a pokrájame na kolieska. Do výpeku pridáme Floru a cibuľu, opražíme ju, pridáme mäso, dobre premiešame, podlejeme vínom a spolu chvíľu podusíme.
Marináda :
Kečup zmiešame s vodou, octom, sójovou omáčkou a cukrom. Zmes prilejeme k mäsu, dobre premiešame a na miernom ohni necháme vrieť, kým šťava nezhustne.
Prajem dobrú chuť .