Ahojte kamaráti,
dnes vám prinášam recept na známu a chutnú ruskú zmrzlinu, ktorá vás počas teplých letných dní príjemne schladí.
Budeme potrebovať:
- 4 žĺtky,
- 200 ml smotany s 10% tukom,
- 500 ml smotany aspoň s 30% tukom,
- 1 šálku práškového cukru,
- 2 g vanilkového cukru,
- tortové oplátky.
Postup:
1. Najprv si vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom. Zmes by mala mierne obelieť. Následne si vyšľaháme 10% smotanu a vmiešame ju k vyšľahaným žĺtkom. Pridáme tiež vanilkový cukor. Všetko spolu dôkladne premiešame.
2. Zmes si nalejeme do hrnca a za stáleho miešania na najmenšom ohni privedieme pomaly do varu. Hneď ako uvidíme prvé bublinky, zmes z ohňa odstavíme. Nesmie sa dlho variť. Vychladenú zmes dáme zamraziť.
3. Kým sa zmes mrazí, vyšľaháme si 30 % smotanu. Potom vyberieme zmes z mrazničky a vmiešame k nej pripravený šľahačkový krém. Následne ju dáme opäť zamraziť.
4. Raz za hodinu zmes vyberieme a premiešame.
5. Hotovú stuhnutú zmrzlinu natrieme na spodnú oplátku a prikryjeme druhou.
Prajem vám dobrú chuť!