6424 H 00 manikér - pedikér

10.10.2024 20:38

Autor : Zuzana Paurová, SŠI Fatranská, Žilina

Späť na úvod

Trojročný učebný odbor manikér -pedikér je zameraný na získanie vedomostí z oblasti starostlivosti o ruky a nohy klienta, o ľudskom tele a iné činnosti súvisiace s odborom. Do SOŠ sú prijímaní žiaci, ktorí ukončili deviaty ročník základnej školy a sú zdravotne spôsobilí vykonávať manikúru-pedikúru a sú manuálne zruční.

Absolvent:

vykonáva manikúru: mokrú a suchú, japonskú a francúzsku manikúru, pánsku manikúru, predlžovanie nechtov gelovou technikou, akrylovou technikou, zdobenie nechtov rôznymi technikami nechtového dizajnu, vykonávajú pedikúru: suchú a mokrú, vykonávajú ošetrovanie hyperkeratóz, nechtov, masáž nôh, gymnastiku nôh, robia protetiku nechtovej platničky, vykonáva kozmetické úkony: depilácia rúk a nôh, masáže, zábaly, peelingy, masky.

Absolvent po ukončení štúdia získava stredné odborné vzdelanie. Dokladom o ukončení je výučný list a vysvedčenie o záverečnej skúške.

Ďalšie štúdium pomaturitné štúdium, špecializované kurzy, môže pokračovať v štúdiu pre absolventov trojročných učebných odborov v rámci nadstavbového štúdia v študijnom odbore, a tým môže získať úplné stredné odborné vzdelanie.