Ateliér francúzskej kuchyne
14.02.2024 09:26
Zo života školy
Autor : Karol Baňas, Hotelová akadémia Prešov
Spoločne so žiakmi pripravili bohatú ponuku pokrmov pochádzajúcu z viacerých oblastí Francúzska ako napríklad Quiche lorraine – slaný koláč (Lotrinsko), Tian provençal (Provensálsko)– obdobu známeho Ratatouille, či Tarte tatin, tradičný jablkový koláč. Do workshopu zaradili aj prípravu známeho zložitého receptu pochádzajúceho z Burgundska a pripravili kura na spôsob Coq au vin. Ponuku doplnili Tarte flamée z Alsaska a Tapenády z čiernych a zelených olív pochádzajúce z Provensálska.François svojim entuziazmom podnietil v žiakoch chuť pracovať a zdokonaľovať sa v kuchárskom umení a komunikácii po francúzsky a do našej školy priniesol skutočný kus Francúzska.