Učebný odbor Obchodná prevádzka - práca pri príprave jedál

14.02.2024 13:08

Autor : Jozefína Hotovcová, Odborné učilište internátne, Námestie sv. Ladislava 179, Mojmírovce

Späť na úvod

Učebný odbor Obchodná prevádzka - práca pri príprave jedál:

Učebný odbor pripravuje žiakov s kvalifikáciou robotníckeho povolania. Odborný výcvik sa vykonáva v priestoroch cvičnej kuchyne v alokovanom pracovisku v Palárikove. Kuchyňa je vybavená zariadením a strojmi, ktoré sú potrebné pre daný učebný odbor. Odborný výcvik v Mojmírovciach sa vykonáva vo viacerých prevádzkach (školská kuchynka, kuchyňa v Kaštieli Mojmírovce a v Kultúrnom dome), v ktorých sa žiaci striedajú a tak získavajú lepšie vedomosti a zručnosti. Žiaci získavajú poznatky o predbežnej úprave potravín, o ich spracovaní, osvojujú si základné technologické postupy pri výrobe jedál. Osvojujú si aj základné pravidlá stolovania a úpravu slávnostných tabúľ k rôznym rodinným a spoločenským podujatiam. Pravidelne sa zúčastňujú na súťažiach, spoločenských a výstavných podujatiach, ktoré sa realizujú v regióne aj s medzinárodnou účasťou.