Týždeň baristu na Mikovínke
Autor : Magdaléna Ochabová, Hotelová akadémia, Mikovniho 1, Bratislava
V dňoch 5.-8.12.2023 naša škola opäť rozvoňala omamnou vôňou kávy. Tak ako aj minulý, aj tento rok sme znovu organizovali kurz baristu v kategórii junior. V spolupráci so Školou baristu pána Stanislava Cibuľu a lektorom Adamom Tančinom, sa nám podarilo vykúzliť baristický zážitok, aj pre záujemcov o štúdium na našej škole počas DOD. Kurz trval tri dni a zúčastnili sa na ňom študenti druhých a tretích ročníkov. Počas prvého dňa študenti nazreli do základov baristiky a dozvedeli sa všetko o procesoch výroby kávy od kávovej čerešne až po chutnú šálku voňavého nápoja. Druhý baristický deň sa niesol v zamení DOD, kde naši junior baristi čelili náporu objednávok ako v skutočnej kaviarni. Posledný deň bol dňom záverečných skúšok, ktoré pozostávali z testu a z praktickej časti. Úspešné preverenie teoretických aj praktických zručností bolo odmenené oficiálnych certifikátom od Školy baristu pre všetkých účastníkov kurzu. Najšikovnejším baristom Sophii Melicherovej a Natálii Pleškovej lektor Adam Tančin daroval kávu z pražiarne Cipolla Caffé.