Týždeň talianskej kuchyne
14.02.2024 21:26
Zo života školy
Autor : Sabína Czére, Hotelová akadémia, Mikovniho 1, Bratislava
21. novembra sa na Mikovínke varilo po taliansky. V spolupráci s Talianskou ambasádou sa uskutočnil workshop, v ktorom si študenti mohli vyskúšať prípravu typických talianskych jedál z pravých talianskych surovín. Takto sa celosvetový Týždeň talianskej kuchyne dostal aj na pôdu Hotelovej akadémie. Podujatie otvorila talianska veľvyslankyňa Catherine Flumiani. Workshop viedla talianska šéfkuchárka Anna Maria Migliara, ktorá je pôvodom zo Sicílie, vyrastala v Kanade a momentálne žije v Parme. Spolu so študentmi sa venovala príprave polievky minestrone, pričom šéfkuchárka zdôraznila dôležitosť čerstvej zeleniny a zmeny v príprave polievky v závislosti od ročného obdobia. Ďalším chodom bola príprava domácich cestovín s morskými plodmi. Počas varenia nechýbala diskusia o zdraví, udržateľnosti a výbere čerstvých potravín z blízkeho okolia. Na realizácii tohto úžasného podujatia sa podieľal aj taliansky šéfkuchár Adriano Figura. Študenti získali nielen cenné zručnosti priamo od profesionálov z odboru, ale aj čosi navyše. ,,Nezabúdajte, že najdôležitejšia v kuchyni je pokora,“ týmito slovami ukončila podujatie Anna Maria Migliara.