Niečo pre mamky

11.05.2024 19:35
Zábava

Autor : Reina Bertová, ZŠ Soľ

Späť na úvod

Ahojte kamaráti,

Deň matiek je dňom, kedy vzdávame úctu svojim mamám. Tradične sa oslavuje druhú májovú nedeľu, tento rok to bude 12. mája. Byť mamou je to najkrajšie „povolanie“ zo všetkých, je plné lásky, obetavosti, ale aj radosti a šťastia. Mnohí z nás v tento deň dávajú svojim mamám darčeky, väčšinou vlastnoručne vyrobené, pretože práve tie, pri ktorých musí človek vynaložiť vlastné úsilie, sú najhodnotnejšie. Keďže sa sviatok našich mamičiek nezadržateľne blíži, ponúkam vám pár tipov, ako prekvapiť naše drahé mamy originálnym darčekom, ktorý si môžete vyrobiť aj doma. Tak poďme sa do toho pustiť.

Pohľadnice s odkazom vo vnútri

  • výkres 
  • farebný papier 
  • nožnice 
  • fixky/pastelky 
  • voskovky 
  • vodové farby
  • lepidlo



Pohľadnica vytvorená pomocou voskoviek a vodových farieb

Môžete použiť bielu voskovku na papier, napísať nejaký milý odkaz alebo nakresliť obrázok, potom to pretrieť vodovými farbami. Mastná voskovka farbu neprepustí, takže sa voskovka pekne ukáže medzi vodovými farbami.


Pohľadnica vytvorená pomocou špongie


V tomto prípade ide o použitie špongie. Vystrihnete si písmená, kvety či vzory, ktoré chcete odtlačiť na papier. Potom ich namáčate do temperových farieb a prenášate na papier.


Obrázok vytvorený pomocou gombíkov


Pripravte si gombíky, taviacu pištoľ a výkres, na ktorý ich budete lepiť. Kreativita je už na vás, môžu pomocou gombíkov vytvoriť meno, zvieratá alebo kvety.


Srdce vytvorené pomocou klincov


Tak a sme na konci môjho článku, dúfam že som vás aspoň trošku inšpirovala a namotivovala vyrobiť nejaký originálny a hlavne vlastnoručne vyrobený darček, ktorým potešíte svoje drahé mamy. Teším sa na vás pri ďalšom mojom článku.

Zdroj: https://eduworld.sk/cd/hanka-herinkova/7053/den-matiek-tipy-na-originalne-dary